Právě se nacházíte:

Korálky kreativ

Na začátku všeho byla objednávka na 2 šperky od velmi šikovné korálkářky. Byly tak úžasné, že to pro mě byla „ závislost na první dotek “.  

A tak jsem se vydala na svoji první „výpravu“ za korálky. Celou svoji rodinu jsem „ukecala“ na výlet po okolí Jablonce a naznačila svůj úmysl prozkoumat místní krámky s korálky. Při vstupu do krámku s korálky jsem měla pocit, jako když jsem v pohádce. Naprosto neuvěřitelné a nepopsatelné. Nevěděla jsem kam dřív jít, co dřív prohlédnout, co koupit. Nakonec jsem vybrala od všeho něco, v množství „přiměřeně“. Hrdá jsem kráčela k autu, kde stál již netrpělivý manžel s otevřeným kufrem. Když viděl mou malou zhruba do 1/5 naplněnou taštičku velmi zklamaně řekl „a to je všechno, co jsi si koupila?“. „Jsi si jistá, že máš všechno, co potřebuješ?„ . Samozřejmě jsem odpověděla, že mám všechno. S vědomím vítězství, blahobytnému pocitu jsme sevrátili domů a já se celý zbytek večera kochala svým úlovkem.

Během několika málo dnů jsem se pustila do svého zcela originálního projektu. A najednou jsem zjistila, že jsem zapomněla na několik komponentů a zamrzla tak na mrtvém bodě. V okolí nebyl žádný krámek s korálky a tak jsem znovu ukecala rodinu k výletu. Tentokrát jsme vyrazili do Prahy. 
Zjistila jsem, že je to tam mnohem dražší než v Jablonci, zároveň i jiná nabídka korálků a komponentů. Situace se opakovala, návrat domů, neskutečná radost z korálků, nový projekt …opět chybějící materiál !!!
 
Už jsem si netroufla oznámit rodině, že mi opět něco chybí a tak jsem se vrhla na nákup po internetu. Začala jsem hledat nejbližší prodejnu s korálky a k mému překvapení jsem nic nenašla. V okolí do 50 km žádný krámek s korálky. Nakonec jsem chybějící materiál objednala u 2 různých e-shopů.
 
Když zásilky dorazily, pochlubila jsem se manželovi a čekala vyčítavý monolog, ale místo výčitek přišla v mém životě ta nejdůležitější otázka, která mi změnila život. Manžel mi řekl, „ Už jsi do toho vrazila tolik peněz a pořád ti něco chybí, takže bys toho měla nechat nebo začni prodávat korálky a už ti nikdy nic chybět nebude. “. A tak se zrodila myšlenka na vlastní obchod s korálky.
 
Nakonec jsem tomu zcela propadla a celý nápad s korálky zrealizovala a to všechno za 2 měsíce velkých letních prázdnin. V srpnu 2009 jsem vyrazila na svůj první nákup korálků. Objela jsem mnoho výrobců na Jablonecku a dovezla několik kilo korálků, vinutých perel a bižuterních komponentů.
 
Na konci srpna jsem dostala nabídku účastni na Výstavě Kreativity a po pečlivém zvážení jsem začala připravovat stánek. Na přípravu jsme měly cca 3 týdny. Musím poděkovat mamince a tetě, bez kterých bych to nikdy nezvládla. Náš stánek byl úspěšný a pro mě to byl první „křest ohněm“ a obrovská zkušenost. Díky úspěchu jsem získala potřebný kapitál a znovu vyrazila na nákup dalších korálků.
 
Týden po výstavě jsem otevřela internetový obchod s korálky http://www.koralky-kreativ.cz . Ze začátku jsem se zaměřila na vinuté perle a bižuterní komponenty. Postupem času jsem přidávala další kategorie a rozšířila sortiment o další kreativní materiál.
 
Když se ohlédnu zpátky, tak nemůžu uvěřit tomu, že jsem to všechno dokázala. Díky podpoře celé rodiny získala práci, která mě baví a přináší mi radost. A jako bonus mám po ruce všechen potřebný materiál pro svoje tvoření. Mé velké díky patří manželovi, synovi, mamince a tetě, kteří mě podpořili a podrželi v těch nejtěžších chvílích. Bez nich bych to nikdy nedokázala.
 
Lenka Lacinová