Přihlaste se do Miss hasička!

Hasiči, máte ve svém sboru sličné hasičky? Pokud ano, pak mají šanci stát se letošní Miss hasičkou! Soutěže se mohou zúčastnit jak profesionální, tak i dobrovolné hasičky.

Již v sobotu 14. dubna v pravé poledne definitivně skončí možnost pro všechny hasičky získat titul Miss Hasička ČeskoSlovensko 2012. V tento den se uzavírá registrace třetího ročníku této unikátní soutěže, která je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky ve věku od 17 do 30 let.

Finálový galavečer soutěže se uskuteční v pátek 2. listopadu. „Po dvou ročnících jsem snad již pochopil, co je to Miss a co je to hasička. Pro každou dívku je to šance vstoupit do zatím nepoznaného světa, neb vítězky se těší velké mediální pozornosti. Zároveň je to jedna z mála možností, jak upozornit na činnost svého SDH, která je obdivuhodná. Hasičky jsou nejhezčí a je na čase to, holky, znovu dokázat,“ uvedl moderátor Libor Bouček.

Kateřina Průšová, Miss ČR 2002 a porotkyně loňského ročníku soutěže Miss Hasička, vzkazuje:

„Všem přihlášeným dívkám držím pěsti! Myšlenka této soutěže se mi moc líbí, protože v sobě spojuje krásu s ochotou pomoci, dobrovolností a lidskostí. Já sama mám k hasičům velmi kladný vztah, poněvadž to byli oni, kteří pomohli mým rodičům jako první při záplavách v Chrastavě.“

Soutěž Miss Hasička je určena pro dobrovolné i profesionální hasičky ve věku 17 až 30 let, které jsou členkami v některé zastřešující hasičské organizaci. Mezi tyto organizace patří Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Česká asociace hasičských důstojníků, Profesní komora požární ochrany, Asociace velitelů HZS podniků, DPO SR apod. Dobrovolné hasičky musí mít členství platné minimálně 12 měsíců. Profesionální hasičky musí být držitelkami průkazu HZS ČR či HaZZ SR.

Letošní ročník soutěže má zbrusu novou koncepci a je obohacen o dvě atraktivní novinky. První z nich je rozšíření soutěže i za hranice České republiky, neboť do letošního ročníku soutěže se mohou přihlásit a soutěžit i dívky ze Slovenské republiky.

Pořadatelé soutěže se také letos rozhodli podpořit a motivovat i jednotlivé hasičské sbory, a to finančním darem pro hasičský sbor vítězky soutěže, ale i SDH dívek, které se umístí na druhém a třetím místě.

Více informací o soutěži naleznete na webu www.misshasicka.cz nebo na FB soutěže.

www.teplicky.denik.cz