Kruhový objezd v Duchcově je částečně průjezdný

Stavba kruháče v Duchcově na frekventované křižovatce blízko centra se posunula do další fáze. Od středečního dopoledne je jednosměrně otevřena část kruhového objezdu směrem na Osek. „Naopak výstavbou dojde k uzavření místní komunikace ulice Horská cesta. Provoz od Oseku zůstane zachován na objízdné trase ulicemi Nerudovou, Družby, tak jako doposud,“ řekl starosta Duchcova Zbyněk Šimbera.  

Řidiči si stále musí dávat pozor na dopravní značení. Změna přednosti v jízdě platí v Teplické ulici, která je v úseku od budovaného kruhového objezdu až po ulici Družby vedlejší, takže auta vyjíždějící z ulice Družby jsou na hlavní. K žádné vážné dopravní nehodě v souvislosti s budovaným kruháčem zatím nedošlo.

Pro zelené krajské autobusy částečné otevření kruháče nic zásadního neznamená. Odklon linek 486, 488, 491 a 803 na objízdnou trasu ulicemi Družby a Nerudova zůstává. Zastávky Duchcov, Teplická zůstávají pro oba směry přesunuty do zastávek MHD Duchcov, Družby. Zastávky Duchcov, Osecká zůstávají pro oba směry přesunuty do zastávek MHD Duchcov, Nerudova.

Linky 483 a 501 ve směru od Zabrušan k nemocnici pojedou po své pravidelné trase. Ve směru od nemocnice do Zabrušan budou odkloněny na objízdnou trasu ulicemi Nerudova, Družby a Teplická. Zastávka Duchcov, Osecká bude pro směr z Teplic přesunuta do zastávky Duchcov, Teplice. 

Policie doporučuje sledovat a hlavně dodržovat značení objízdných tras. Dopravu v místě hlídá i duchcovská městská policie. 

Zcela odkloněna mimo město je nákladní doprava. Nový objezd bude splňovat veškeré požadavky na průjezd všech typů vozů, tedy i kamionů a autobusů. Výstavba přijde na 15,6 milionu korun. Duchcov má připraveny tři miliony, zbytek hradí Ústecký kraj. Práce mají skončit v listopadu. „Město se podílí na stavbě kruhového objezdu vybudováním veřejného osvětlení, chodníků a úpravou středového kruhu,“ nechal se slyšet starosta Šimbera. Cílem stavby je zpřehlednit situaci a zajistit větší bezpečnost řidičů i chodců. Denně tímto dopravním uzlem projede 17 500 aut.